Ons bezoeken

Het stoomgemaal is van mei t/m oktober zes dagen per week open (maandags gesloten) en te bezichtigen. Van november t/m april is het vier dagen in de week open (dinsdag t/m vrijdag).MachinekamerMachinekamerU kunt vrij rondlopen door ons unieke stoomgemaal. Op tal van plekken is informatie over het gemaal, de betekenis ervan en de historie van het gemaal en het gebied.

Het is dan open van 11.00 - 16.00 uur.

 

Voor groepen > 15 personen kunnen het gehele jaar door rondleidingen op afspraak georganiseerd worden.

 

Tijdens de stoomdagen (zie hier) zijn er overal in het gemaal vrijwilligers aanwezig om u te vertellen over de techniek en de historie van het gemaal. Zij beantwoorden ook graag uw vragen.

 

Het motoren museum is geopend en in bedrijf tijdens de stoomdagen. Voor groepsbezoek kan het op afspraak ook opengesteld worden.

 

In het StoomcafĂ© kunt u een kopje koffie met of zonder gebak en een drankje krijgen. U kunt u er  verbazen over de collectie SAS, een verzameling van miniatuur- en speelgoed-stoommachientjes.

 Kijkt u voor u komt nog even naar deze site voor de laatste informatie over openstelling.

Belangrijk: Het Stoomgemaal De Tuut wordt in bedrijf gehouden door een kleine groep vrijwilligers die naast dit vrijwilligerswerk nog veel andere verplichtingen hebben. Alhoewel zij er alles aan doen om op de gepubliceerde dagen het onze bezoekers naar de zin te maken, kan het voorkomen dat het gemaal door onvoorziene omstandigheden toch gesloten is. Als u echt zeker wilt weten of het gemaal open is, bel ons dan tijdens de openingsuren even.