Winterprogramma 2018

 

In samenwerking met Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen is er voor de periode januari – maart een cultureel Winterprogramma ontwikkeld. De formule is dezelfde als die van vorig jaar: op een vrijdagavond van 20:00 tot 22:00 uur, een performance, lezing of presentatie, zo mogelijk door of met een kunstenaar.

Voorinschrijving verplicht, entree € 10,- inclusief koffie en gebak. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0487541156

 

Het thema is dit jaar kunst in Maas en Waal. We hebben een viertal maas en waalse kunstenaars bereid gevonden daaraan invulling te geven.

 

We starten op 12 januari in De Tuut met een performance door Rob Verwer (www.robverwer.nl) een kunstenaar uit Nijmegen. Hij gebruikt veel techniek in zijn kunst en verrijkt zijn kunst met een zeer persoonlijke inzet.

 

Op 19 januari wordt in museum Tweestromenland de film Avondland vertoond van de uit Maas en Waal afkomstige regisseur Nico van den Brink (www.nicovandenbrink.nl). Liefhebbers en bezoekers van De Tuut kennen hem van zijn sfeervolle introductiefilm over De Tuut en het filmpje over de Nieuwe Wetering, De Weg van het Water. De film Avondland is gemaakt in opdracht van de VARA/BNN en komt op 15 december op TV, NPO 3. Bij de vertoning in museum Tweestromenland is waarschijnlijk de regisseur zelf aanwezig. Hij vertelt over zijn film en na afloop is er een vraaggesprek over de film met de aanwezigen in de zaal.

 

Op 26 januari komt Rob Litjens  ( www.litjens.nl ) uit Deest vertellen over zijn werk. Hij maakt onder meer grote monumentale sculpturen, veelal in brons, soms in combinatie met steen. Zijn materiaalgebruik leunt dicht aan tegen de techniek en past dan ook heel goed bij een ambiance als De Tuut.

 

Op 9 februari komt Kenne Gregoire ( www.kennegregoire.com ) eveneens uit Deest, vertellen over zijn werk. Hij is van origine een realistische fijnschilder die echter de laatste jaren ook objecten maak samengesteld uit spullen en materialen uit dagelijks gebruik. Zijn werk is zeer sfeervol en beeldend. Hij laat zien dat een traditionele techniek niet per definitie om een traditionele benadering vraagt.

 

Op 9 maart tenslotte, komen Huub en Adelheid Kortekaas ( www.huubenadelheid-kortekaas.nl ). Een heel bekend en aan de weg timmerend kunstenaarsechtpaar uit Winssen.  Zij vertellen over hun werk, hun kunstenaarschap en hun prachtige beeldentuin.

 

Terug