Donateur worden, of een schenking aanbieden?

De vrijwilligers van de projectgroep Stoomgemaal De Tuut steken al jaren heel veel tijd en energie in de restauratie en instandhouding van De Tuut. Dit doen zij geheel belangenloos. Ze doen het al jaren met een ongelooflijk doorzettingsvermogen en enthousiasme.

Diverse overheden dragen bij aan de restauratie en in de toekomst naar verwachting ook aan een gedeelte van de instandhouding. Om het geheel te behouden en voor het publiek open te houden is echter veel meer nodig.Voor € 15,00 per jaar (meer is natuurlijk altijd welkom) kunt ook u donateur worden. Behalve de zeer gewaardeerde Oude foto voorgevelOude foto voorgevelfinanciële bijdrage geeft u ons ook meer draagvlak om bij de overheid aan te kloppen.

Als u even een e-mail stuurt aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. krijgt u van ons een acceptgiro. Vermeldt u a.u.b.:

  • Dhr. of Mevr.

  • Voorletter(s)

  • Volledige achternaam

  • Volledig adres, inclusief postcode

Als donateur kunt u met een introducé altijd gratis het gemaal bezoeken, d.w.z. tijdens de gepubliceerde openingstijden (zie Openingstijden/prijzen ) of op afspraak. Minimaal een maal per jaar krijgt u een nieuwsbrief met daarin de laatste nieuwtjes.

 

 

Wij zijn geregistreerd in het ANBI register.

 

Erfstelling of legaat

 

U kunt Stoomgemaal De Tuut op meerdere manieren in uw testament begunstigen. De twee meest bekende zijn de erfstelling en het legaat. Bij een erfstelling neemt u De Tuut in uw testament op als erfgenaam. U bepaalt dan dat een bepaald percentage van al uw bezittingen voor De Tuut is. Met een legaat kunt u vast bedrag, een effectenportefeuille of een ander specifiek vermogensbestanddeel aan iemand toekennen. Deze legaten worden uitgekeerd voordat de erfgenamen de erfenis verdelen.

Het opnemen van een legaat of erfstelling in uw testament is heel eenvoudig. Uw notaris kan u hierbij van dienst zijn. Wilt u weten welke notaris het dichtst bij u in de buurt zit? Kijk dan op de website van de notariële beroepsorganisatie: www.notaris.nl. U kunt ook bellen met de Notaristelefoon: 0900-3469393 (0,25 eurocent per minuut). Heeft u vragen over fiscaliteit? Ook daarvoor kunt u bij de notaris terecht. Ook kunt u bellen naar de Belastingtelefoon voor particulieren: 0800-0543.