De Rustic


Tijdens het bezoek van de Rolls Royce club was dhr. De Vaal van Garagebedrijf De Vaal uit De Lier bijzonder onder de indruk  van onze motorencollectie. Hij heeft ons toen spontaan een stationaire motor aangeboden. De lrusticrusticaatste keer dat hij heeft getracht deze motor te starten is twintig jaar geleden. Hij kreeg toen, tijdens het aanslingeren, zo'n  geweldige terugslag, dat hij er meteen genoeg van had.  

Deze motor is van het fabrikaat Rustic en is afkomstig uit Frankrijk.  Wij hebben, via internet, geprobeerd om over deze motor wat meer informatie te verkrijgen maar er is nauwelijks iets te vinden. Dit geeft al aan dat het voor ons een bijzondere motor is, die ook mooi bij onze collectie zal passen. In overleg is daarom besloten deze motor op te halen.  De voorwaarde van dhr. De Vaal was dat hij niet verkocht gaat worden en zijn naam bij het exposeren, als schenker via een bordje, wordt aangegeven.
Met de vrachtwagen van onze huistransporteur Chris de Leeuw uit Maasbommel is de boel op 19 oktober in De Lier opgehaald. Het is toch altijd weer fijn dat je op deze hulp kunt rekenen. Aan Chris hiervoor weer eens onze hartelijke dank.

Inmiddels staat de motor in het motorenmuseum en is hij aan alle kanten door onze vrijwilligers bekeken. De eerste indrukken zijn veel roest maar verder technisch vrij compleet. Er ligt voor het komend winterseizoen dan ook een mooie uitdaging om hem weer in goede staat te brengen, zodat hij straks draaiend en glimmend aan het publiek getoond kan worden.